Markanden 2024 är inställd. 

Ansökan och regler för säljare på Örsjö marknad

Innan du ansöker om plats på Örsjö marknad ber vi dig att läsa igenom våra regler. Har du sedan några frågor om reglerna eller om ansökan går det bra att kontakta oss. Vi föredrar att ni använder ansökningsformuläret på denna sida. Vill ni skicka ansökan via vanlig post går även detta bra. Både våra regler och ansökan finns att ladda ner som pdf i högerspalten. Skriv tydligt och fyll i alla nödvändiga uppgifter.

Örsjö Marknads arrangörer finns på plats från klockan 06:30 på marknadsdagen för att visa er till era bokade platser.

Skicka e-post

marknad@orsjobyalag.se
24/7/365

Priser för Örsjö Marknad

Platshyra: 80kr / meter

El 220 v/10 ampere: 130kr

El 3fas/16 ampere: 170kr

Hyra bord +plats 1,8 x 0,70 m: 150 kr

Hyra bord under tak 2,4 meter: 350 kr

Hyra bord under tak 3 meter: 400 kr

OBS! Vissa alternativ finns enbart i begränsat antal.

Sista anmälningsdag 2023-04-14

Sista betalningsdag är 2023-04-28

Vid sen anmälan och betalning efter dessa datum så tillkommer en administrativ avgift på 50:-


Betalning sker via swish eller bankgiro. 
Swish nr:
1230878140
Bankgiro: 699-5278, Örsjö Byalag

Regler för Örsjö Marknad

Försäljaren ska ansöka om plats skriftligen via mail eller post 2 månader innan marknadsdatumet. I ansökan ska uppgifter om företagets namn, adress, organisationsnummer, kontaktperson, personnummer, platsstorlek, sortiment och telefonnummer finnas. Om annan än kontaktpersonen ska bemanna marknadsståndet ska dessa uppgifter lämnas med.I ansökan bör det även framgå önskemål såsom; elström, bil, husvagn, släpvagn i nära anslutning till marknadsståndet. För återkommande försäljare kan även tidigare platsnummer anges eller önskemål om annan plats. Ansökan är bindande

Angivet varusortiment får inte ändras efter anmälan har godkänts. Det är försäljarens ansvar att hålla det angivna varusortimentet och riskerar avhysning ifrån marknaden utan återbetalning av platshyra om detta överträdes.

Vid utökning av sortimentet från gång till gång ska detta anges tydligt i ansökan och därmed kan Örsjö marknad inte garantera nyttjande av samma platsnummer. Detta kan givetvis diskuteras med marknadsgeneralen.

Angående försäljning och tillberedning av livsmedel tillämpar Örsjö marknad bestämmelser med stöd av livsmedelslagen (2006:804) samt livsmedelsförordningen (2006:813).

OBS!Leksaker ska vara CE-märkta och därmed uppfylla säkerhetsregler för att säljas i Sverige och övriga EU. Försäljare av ädelmetaller måste vara anmälda till Statens provningsanstalt.

Leksaker: Soft Air guns och övriga projektilföremål med höga avskjutningshastigheter såsom pilbågar, pistoler med projektiler eller pilar etc. Även mekaniska och batteridrivna leksaker som saknar två oberoende låsanordningar av batterilocket. (Fara för små barn). Vattenjojo, magnetleksak och fågelvisslor är inte heller godkända i sortimentet.

Stick/skärvapen: Knivar, stiletter, kaststjärnor och likvärdiga objekt klassade som vapen (knogjärn, ärtrör) och/eller som kan medföra personskada. Med undantag för utrustning av visst uppdrag /tjänst eller för innehavarens behov.

Smällare: TRICKY-smällare, stinkbomber, arenatrumpeter och fyrverkeripjäser.

Övriga produkter: som är drogrelaterade, hetsande budskap mot folkgrupp, pornografiskt innehåll och sprayer (även doftspray).

Örsjö marknad tillämpar konkurrenslagens bestämmelser: ”Enligt KONKURRENSLAGEN är det förbjudet med avtal som har till syfte, eller ger som resultat, att konkurrensen på den svenska marknaden hindras eller begränsas på ett märkbart sätt.” Med undantag av överrepresenterat sortiment.

Anmälan till Örsjö marknad är bekräftas först efter ansökningstiden är uppnådd. Försäljaren erhåller områdeskarta samt faktura med specifikation på marknadsdatum, storlek för plats (antal platser och plats per meter) platsnummer, pris per plats/el och totalsumma. 30 dagars förfallodag gäller och med 10 dagars bestridningsrätt satt från fakturadatum.

Tillträde till marknadsplatsen sker efter fakturan är betald.

För outnyttjad marknadsplats ges ingen återbetalning såvida försäljaren inte kan styrka giltigt skäl med intyg ifrån läkare eller verkstad. Örsjö marknad har dock rätt att debitera administrationsavgift och bokad elavgift om så är fallet.

Kontakta snarast marknadsansvarig om du kan komma eller är försenad. Örsjö marknad har rätt att sälja vidare din plats om du inte hört av dig och inte är på plats vid marknadsstart.

Överlåtelse sker enbart efter överenskommelse med marknadsansvarig. Nyttjande av platsen godkännes vid likvärdigt sortiment och värde.

Försäljaren har som skyldighet att anpassa sig efter Örsjö marknads regler och anmaningar angående säkerheten, platsmärkning och ordning.

Försäljaren (i avseendet företagare) ska även ha en fullt synlig skylt med företagsnamn, adress, telefonnummer eller annan likvärdig information på plats i marknadsståndet. Om försäljaren inte vidtar åtgärder som krävs, avhyses försäljaren ifrån platsen och har ingen rätt till återbetalning av platshyra. Försäljarens ansvarar själv för sin egendom.

Försäljning sker mellan kl 10.00-15.00. Försäljare bör vara på plats senast kl 09.00 för att inte förlora sin plats. Ihoppackning av försäljningsplatsen tidigare än marknadens öppettider är inte tillåtet. Med undantag av överenskommelse med marknadsansvarig och vid riskfyllda vädersituationer som åska och storm.

Försäljaren ansvarar för området kring sin marknadsplats hålls i bra skick under marknadstiden. Platsen ska vara helt städad vid hemgång av försäljaren.

Parkering sker på anvisad plats och fordon som behöver stå i närheten av försäljarens marknadsplats måste anmälas i samband med ansökan av marknadsplatsen.

Bokningsformulär

  Företagets namn/ Privatperson fyller i sitt förnamn och efternamn (obligatorisk)

  Företagets organisationsnummer/ Privatperson fyller i sitt personnummer (obligatorisk)

  Företagets adress (gata, postnummer, ort) (obligatorisk)

  E-post (obligatorisk)

  Kontaktperson förnamn och efternamn (obligatoriskt)

  Om annan än kontaktpersonen ska stå på marknadsplatsen MÅSTE dessa uppgifter fyllas i.

  Förnamn och Efternamn

  Personnummer

  Adress (gata, postnummer, ort)

  E-post

  Fyll i dina behov av el och parkeringsplats

  ElströmBilHusbilHusvagnSläp

  Fyll i dina behov av hyra av bord och plats. Finns inte ditt alternativ med skriv gärna i meddelanderutan längre ner på sidan.

  Föregående års platsnummer (om du önskar samma plats)

  Försäljningssortiment (obligatorisk)

  Övrigt

  Ditt meddelande

  Jag har läst och förstått reglerna för Örsjö marknad (Vi hanterar alla personuppgifter enligt gällande GDPR-lagar) (obligatorisk)

  kryssa i rutan för ja.

  Boka in datumet för ditt besök på Örsjö Marknad
  Nedräkning till årets marknad
  0
  0
  0
  0
  Days
  0
  0
  Hrs
  0
  0
  Min
  0
  0
  Sec